Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea

"Iubește și spune-o cu viața ta."

Sfântul Augustin

Ultimele noutati

Întâlnirea de informare și consiliere a părinților în vederea înscrierii în alternativa educaționala Step by step
2018-02-19
Întâlnirea de informare și consiliere a părinților în vederea înscrierii în alternativa educațională Step by step, pentru anul școlar 2018-2019, va avea loc marți, 27 februarie 2018, ora 17:30, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, str. Iuliu Maniu, nr. 5. . . . [citește mai mult]
Deschiderea anului scolar
2017-09-07
Deschiderea festiva a noului an scolar va avea loc luni, 11 Septembrie, ora 10, in curtea liceului. Va asteptam! . . . [citește mai mult]
Tel VERDE examene naționale 2017
2017-06-05
Tel VERDE 0800801100 la care cetățenii pot semnala nereguli apărute in organizarea si derularea examenelor naționale www.educatiepentruviitor.edu.ro site dedicat semnalării eventualelor fapte de corupție . . . [citește mai mult]

Trimite noutate

Pentru a trimite informatii despre o activitate sau o noutate, va rugam sa folositi acest formular.

Parteneri online

Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea

  •      Viziunea. Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea va crea premisele unei educații performante, spre îndeplinirea dezideratului educației tinerilor, la standarde europene, prin dezvoltare intelectuală și creștere spirituală, într-un sistem descentralizat.
  •       Misiunea. Societatea noastră are nevoie, acum poate mai mult decât oricând, de o schimbare profundă în plan moral, profesional și organizatoric. Școala noastră va crea mediul necesar promovării unor valori morale esențiale: corectitudinea, altruismul, încrederea și credința. Pentru a deveni o instituție de învățământ capabilă să ofere performanță, va promova actul didactic de calitate, formarea continuă a cadrelor didactice, educarea tinerilor în spiritul moralei creștine, asumarea responsabilităților în toate acțiunile întreprinse, implicarea părinților în acțiunile școlii, modernizarea bazei materiale și implicarea în activități care să exprime interesele comunității.Absolvenții școlii noastre trebuie să devină tinerii responsabili ai comunității de mâine, buni specialisti și ancorați în învățătura creștină.

        Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" este o școală cu tradiție, în care valorile modernității se sprijină pe soclul solid al conștiinței continuității și apartenenței la un învățământ creștin datând încă din secolul al XVIII-lea, în care se îmbină armonios numele și respectul libertății de gândire, de exprimare și de actiune.
        Liceul nostru a fost înființat în anul 1784, reînființat în 1992, iar din anul școlar 2011-2012, poartă numele lui Iuliu Maniu, om politic de marcă și creștin exceptional, deținut politic în perioada comunistă, un adevărat model pentru orice tânăr. Principiul formării intelectuale și spirituale a elevului și spiritul inovator stau la baza activității din liceul nostru. Aici, elevii învață să învețe, să-și dezvolte spiritul critic și analitic, să fie autonomi, să-și înșușească valorile creștine. Situarea sa în centrul orașului Oradea, lângă Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, constituie un avantaj pentru elevii din orice parte a orașului.
          Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" este o alegere inspirată deoarece oferta educatională cuprinde grupe de grădiniță cu program prelungit, învățământ primar în sistem Step by Step, învățământ gimnazial și liceal, asigurând astfel continuitatea formării personalițății elevilor.